Utviklet av Prege
Totalentreprisen omfatter 11,85 km underbygning, konstruksjoner, ny stasjon på Tangen og arbeid i bruddfaser. Entreprisen har tilnærmet massebalanse av kvalitetsmasser til bruk i fyllingene som skal etableres. Dette sparer både naboene i området og miljøet for mye anleggstrafikk. Bane NORs konsernsjef Thor Gjermund Eriksen er også godt fornøyd med å ha fått en av landets beste entreprenører på massehåndtering med på laget:
– Det er viktig for oss å vite at vi har en solid entreprenør med lang erfaring i å håndtere både matjord og lagring av kvalitetsmasser til bruk i fyllingene, sier Eriksen.
– Vi er glade for at Bane NOR viser oss tillit, og har valgt Hæhre til å gjennomføre prosjektet. Fra tidligere prosjekter kjenner vi området godt. Vi ser frem til å benytte vår kompetanse og gjennomføringskraft fra komplekse infrastrukturprosjekter i dette spennende prosjektet, sier Gudmund Roen, daglig leder i Hæhre Entreprenør. Og vi ser frem til et godt samarbeid med vårt søsterselskap Isachsen Anlegg som skal være med på dette prosjektet, legger han til.
Internt samarbeid i prosjektet
Prosjektet gjennomføres som et internt arbeidsfellesskap mellom Hæhre og Isachsen Anlegg. Frode Grønberg fra Isachsen vil være prosjektleder.
– Vi viderefører mye av organisasjonen fra RV4 Roa–Gran grense, som på mandag ble formelt overlevert til byggherren. Menneskene i prosjektorganisasjonen kjenner hverandre godt, og gleder seg til nok et spennende og utfordrende prosjekt sammen, sier Frode Grønberg.
– Hæhre og Isachsen har samarbeidet tett i tilbudsfasen. Nå går samarbeidet over i mobiliserings- og gjennomføringsfasen. Vi gleder oss over å videreføre dette samarbeidet, sier daglig leder Ronny Abelsen i Isachsen Anlegg.
Miljøhensyn står sterkt
Bane NOR har stilt krav til entreprenørens bruk av klimagassberegninger i valg av løsninger og metoder. Vi skal rapportere på klimagassbudsjett og levere klimagassregnskap. Det blir også tatt i bruk en belønningsordning for å redusere CO2-utslippet knyttet til klimagassbudsjett og klimaregnskap.
– Nå er det opp til entreprenøren å bidra til at vi finner de smarteste løsningene for hvordan kontrakten skal gjennomføres med minst mulig CO2-avtrykk, sier konsernsjefen.
Arbeidet skal også Breeam-sertifiseres. Breeam er Norges eneste metode for sertifisering av bærekraftige bygg og infrastrukturprosjekt, der formålet er å motivere til bærekraftig design og bygging gjennom hele byggeprosjektet.
Viktig bidrag til økt punktlighet
I tillegg til at det blir dobbeltspor, ligger det i denne entreprisen ytterligere et viktig bidrag til økt pålitelighet i togtilbudet. Det bygges også en kort strekning med fire spor sør for nye Tangen stasjon, slik at det blir forbikjøringsmuligheter og snumulighet.